loonbedrijfarijpma.nl

Welkom op de website van Loonbedrijf & Kraanverhuur A. Rijpma. Wij zijn een bedrijf gevestigd in Woudsend en werkzaam in de agrarische sector en de grond-weg & waterbouw sector. Maak kennis met ons via deze website en voor vragen raadpleeg de contactpagina.

News

AfdrukkenE-mail

Muizenschade

Muizenschade

Hierbij geven wij u een aantal opties om uw land dat door de muizen is vernield te herstellen. 

Zie deze folder voor de verschillende opties. 

FOLDER

 

AfdrukkenE-mail

Meer koeien, meer voer, meer gras!

Meer koeien betekent meer voer! Op veel bedrijven zal door het verdwijnen van het quotum van 2015 het aantal koeien per hectare toenemen. Meer koeien betekent meer ruwvoer van goede kwaliteit. Is uw grasland op het gehele bedrijf in 2015 in zodanige topconditie om de concurrentie aan te gaan met een lage(re) melkprijs en een hoge(re) voerprijs?

Waar is de winst te behalen? Bekijk onze folder voor het antwoord.

alt

 

AfdrukkenE-mail

Investeren in grasland loont

Investeren in grasland en graslandonderhoud loont! Klik hier voor verdere informatie.

   

AfdrukkenE-mail

Sleepslangen

 

Het sleepslang bemesten is weer van start gegaan en bied een prima oplossing op de natte ondergronden waar we op het moment mee te maken hebben.

Vanaf dit jaar hebben we tevens nóg meer te maken met wet- en regelgeving, controles vinden vaker plaats en zijn strenger. De regel is dat er mestinjectie in de grond dient plaats te vinden, het vrijkomen van mest boven of op de grond is verboden. Conclusie is dat de machine over een start-stop systeem dient beschikken.

Wij beschikken over 2 sleepslangsystemen die aan alle wet- en regelgeving voldoen. Doormiddel van het start-stop systeem van onze Agrometer sleepslang bemesters wordt voorkomen dat mest boven de grond vrijkomt. Elk element van de bemester is afsluitbaar en er is ook sectie afsluiting mogelijk. Hierdoor kunnen we een gedeelte afsluiten zodat er ook geen mest in de greppels komt . Dit in combinatie met GPS zorgt er ook voor dat er geen overlap plaatsvind bij het bemesten.

De werkbreedte van de Agrometer sleepslang bemesters is 12 meter. We beschikken ook over een bouwland injecteur, welke een werkbreedte heeft van 4,5 meter.

Onze trekkers voor het bemesten en uitrollen van de slangen zijn voorzien van banden met een breedte van 1.05 meter. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige sporen worden gemaakt. We kunnen de slangen uit blazen met lucht in plaats van water. Voordeel hiervan is dat de trekker voor het oprollen van de slangen niet of nauwelijks door het land hoeft te rijden. De slang wordt door het mindere gewicht zo uit het land opgerold.

Naast de sleepslang systemen beschikken we over een Veenhuis tank met bemester. Deze tank heeft een inhoud van 10,5 m3 en rijdt in de hondegang, een ander spoor, achter de trekker aan.

 

AfdrukkenE-mail

Triple maaier

Wij beschikken sindskort over een nieuwe Lely Splendimo. Met deze triple maaier kunnen wij nu 9 meter breed maaien met kneuzers.

   

Pagina 1 van 2

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
joomla template